ایده هایی برای استفاده از تکنولوژی در کلاس
در سال های اخیر، انواع فناوری در کلاس درس به شدت بهبود یافته است. تعداد فزایندهای از مدارس از تختههای سفید، پروژکتورها و کتابهای درسی سنتی دور میشوند و به جای آن از نمایشگرهای تعاملی و لپتاپ و تبلت استقبال میکنند. برای مربیان، فناوری راهی فوق العاده برای مدرن کردن استراتژی های تدریس و ارائه بهترین تجربه یادگیری ممکن به دانش آموزان است. در این مقاله قصد داریم نگاهی به راههای ادغام فناوری در کلاس درس و بهترین فناوری برای کلاس درس بیندازیم.
استفاده از فناوری در کلاس درس و آموزش با فناوری در کلاس درس مزایای زیادی دارد که بیشترین آن میزان مشارکت دانش آموزان است. فناوری میتواند امکان تعامل بیشتر را فراهم کند زیرا روشهای آموزشی و یادگیری همهکارهتری را نسبت به محیط سخنرانی سنتی ارائه میدهد.
منابع انعطاف پذیر
با نمایشگرهای تعاملی کلاس درس، معلمان میتوانند انواع مختلف فناوری را در کلاس به نمایش بگذارند – از اسناد متنی ساده گرفته تا فیلمها، بازیها و برنامهها – و در حین حرکت مستقیماً روی تخته حاشیهنویسی کنند. همچنین میتوان دانشآموزان را تشویق کرد که مستقیماً با محتوای روی صفحه ارتباط برقرار کنند یا محتوای خود را با حداقل زمان تنظیم نمایش دهند. وقتی دانشآموزان احساس میکنند بیشتر با محتوای آموزشی درگیر هستند، به احتمال زیاد دانش را حفظ میکنند و تجربه یادگیری ارزشمندتری دارند.
مهارت های افزایش یافته
استفاده از فناوری در کلاس درس نیز روشی درخشان برای آموزش مهارت های مهم زندگی به دانش آموزان است. فن آوری یادگیری مشارکتی دانش آموزان را تشویق می کند تا با دیگران کار کنند، ایده ها را به اشتراک بگذارند، مشکلات را حل کنند و انتقادی فکر کنند. به علاوه، به آنها کمک می کند تا مهارت های عملی را با استفاده از آخرین فن آوری توسعه دهند.
از ایجاد ارائهها تا ساخت ایمیلهای حرفهای، به کودکان میتوان نحوه تعامل با فناوری را به روشی که برای زندگی قرن ۲۱ حیاتی است، آموزش داد. علاوه بر این، این فعالیتها و تجربیات یادگیری فرصتهای بسیار خوبی را برای آموزش به بچهها فراهم میکند که چگونه در اینترنت امن بمانند.
روش های تدریس چند منظوره
در نهایت، فناوری در مدارس درک بهترین سبک های یادگیری دانش آموزان را برای معلمان آسان تر می کند. با وجود برنامهها، بازیها، آزمونها و انواع رسانههای همهکاره که در کلاس درس در دسترس هستند، دانشآموزان فرصتی برای تجربه طیف وسیعی از سبکهای تدریس و درک روشهای یادگیری مورد علاقه خود دارند. معلمان می توانند از این اطلاعات برای تنظیم روش های تدریس خود برای هر یک از کلاس های خود یا حتی دانش آموزان فردی استفاده کنند.
اکنون برخی از مزایای استفاده از فناوری در کلاس درس را درک می کنیم، اجازه دهید در مورد یکپارچه سازی آن صحبت کنیم. در اینجا هفت ایده برای استفاده از فناوری در کلاس درس آورده شده است که می تواند برای مدارس ابتدایی و متوسطه مفید باشد.
1. سفرهای میدانی مجازی
سفرهای مدرسه ای می تواند فرصت های یادگیری بسیار ارزشمندی باشد، اما همیشه از نظر مالی یا تدارکات قابل دوام نیستند. یکی از محبوب ترین راه ها برای ادغام فناوری در کلاس درس استفاده از آن برای ارائه سفرهای میدانی مجازی است. با کمک نقشه های گوگل، ویدیوهای یوتیوب یا حتی راه حل های کنفرانس ویدیویی، می توان تجربه سفر میدانی را بدون ترک کلاس ایجاد کرد.
نمایشگرهای کلاس درس تعاملی می توانند به مدارس اجازه دهند تا ارائه های ویدئویی زنده را با مردم در سراسر کشور یا حتی جهان ترتیب دهند. این امکان را برای دانشآموزان فراهم میکند تا در مورد مکانها، افراد یا فرآیندها به همان روشی که در سفرهای میدانی یاد میکنند، بیاموزند.
2. محتوای ویدیویی را با سهولت به اشتراک بگذارید
محتوای ویدیویی در مطالعات متعدد ثابت شده است که یادگیری را تقویت می کند زیرا ترکیب تصاویر متحرک و صدا می تواند به برقراری ارتباط موثرتر اطلاعات کمک کند. با گنجاندن ویدیوی بیشتر در تدریس، دانش آموزان ممکن است بهتر اطلاعات را حفظ کنند و بینش بیشتری از مطالب به دست آورند.
اگرچه گنجاندن ویدئو در کلاس درس تکنیک جدیدی نیست، اما با در دسترس بودن فناوری کلاس درس مدرن آسانتر شده است. نمایشگرهای تعاملی در کلاس امکان تنظیم و پخش ویدیوها را در عرض چند ثانیه امکان پذیر می کند، به خصوص اگر محتوای ویدیویی وی به صورت آنلاین یا USB در دسترس باشد. مطمئناً این کار بسیار سادهتر از راهاندازی تلویزیون و پخشکننده DVD است و کیفیت تصویر نمایشگرهای کلاس دوم متوسطه یا ابتدایی مدرن بهطور قابلتوجهی از پروژکتورها برتر است.
3. با کلاس ها یا مدارس دیگر همکاری کنید
یکی از ایده های مورد علاقه ما برای استفاده از تکنولوژی در کلاس، همکاری با کلاس های دیگر یا حتی مدارس دیگر است. برخی از نمایشگرهای تعاملی قابلیت کنفرانس ویدیویی را ارائه می دهند که می تواند ارتباط دانش آموزان و معلمان را از هر کلاس یا مدرسه ای در یک لحظه ممکن کند.
باز کردن کلاس درس به این روش میتواند دانشآموزان را قادر سازد در پروژههای مشارکتی در مقیاس بزرگتر، چه به عنوان بخشی از تکالیف معمول مدرسه یا پروژههای فوق برنامه خود، شرکت کنند. این می تواند مهارت های ارتباطی آنها را بهبود بخشد و به آنها فرصتی دهد تا کار گروهی را با افراد خارج از کلاس خود تمرین کنند.
4. Cloud را به داخل کلاس بیاورید
Cloud شاید یکی از راحت ترین انواع فناوری در کلاس درس باشد زیرا دسترسی به منابع آموزشی را هم برای معلمان و هم برای دانش آموزان ساده می کند. با استفاده از صفحه نمایش تعاملی با دسترسی به اینترنت، معلمان می توانند به راحتی به منابع آموزشی دسترسی داشته باشند و سپس در یک لحظه در طول کلاس، آنها را نمایش داده و با آنها تعامل داشته باشند. همچنین می تواند اشتراک گذاری کار مستقل خود مانند ارائه ها یا پروژه های تحقیقاتی را برای دانش آموزان ساده تر کند.
Cloud همچنین می تواند به دانش آموزان اجازه دهد تا به راحتی به منابع روی لپ تاپ یا تبلت خود دسترسی داشته باشند. این امر میتواند امکان یادگیری انعطافپذیرتر را فراهم کند، زیرا این امکان را برای دانشآموزان فراهم میکند تا در زمان درس به منابعی که برایشان ارزشمند است دسترسی داشته باشند. شاید آنها کار محول شده را تمام کرده باشند و بتوانند دانش خود را با منابع اضافی افزایش دهند. شاید آنها نیاز دارند که حافظه خود را در مورد موضوعاتی که قبلاً آموخته اند تجدید کنند. دسترسی به کارهایی که فقط در جلوی کلاس نمایش داده میشود، میتواند یادگیری مستقل را تشویق کند، و ارائه خدمات به دانشآموزان با سطوح مختلف توانایی در یک کلاس را آسانتر میکند.
5. آماده سازی درس را ساده کنید
بهترین ایده ها برای استفاده از فناوری در کلاس درس به سادگی مدیریت کلاس را برای معلمان بهبود می بخشد. نمایشگرهای تخته سفید هوشمند می توانند نمایش اسناد یا محتوا را در کلاس بدون نیاز به فتوکپی چند ورق کاغذ برای معلمان آسان تر کنند. سپس اسناد را می توان مستقیماً یا توسط خود معلم یا اعضای کلاس روی تخته حاشیه نویسی کرد، که همچنین فرصتی عالی برای یادگیری تعاملی است.
نمایشگرهای جدید در کلاس درس مبتنی بر سیستم عامل ویندوز 10 هستند، اما پلتفرم باز نیز هستند که آنها را با انواع زیادی از برنامه ها و نرم افزارها سازگار می کند. این به معلمان این امکان را میدهد تا با نرمافزاری که با آن راحتتر هستند کار کنند تا منابع درس خود را آماده کنند و به سادگی یک USB، لپتاپ خود را وصل کنند یا حتی به فایلهای خود از فضای ابری دسترسی داشته باشند تا آن را در کلاس خود نمایش دهند. با کاهش زمان آماده سازی درس، معلمان می توانند زمان بیشتری را برای تمرکز بر سایر وظایف خود آزاد کنند.
6. یادگیری GAMIFY
گیمیفیکیشن فرآیندی است که در آن بازیها – چه بازیهای ویدیویی یا سایر انواع بازی – در یادگیری گنجانده میشوند. مطالعات نشان داده اند که گیمیفیکیشن می تواند رفتار مخرب دانش آموز را کاهش دهد، رشد شناختی را بهبود بخشد و دامنه توجه را افزایش دهد.
نمایشگرهای تعاملی کلاس درس می توانند گیمیفی کردن دروس را آسان تر از همیشه کنند. با وجود برنامهها و نرمافزارهای بسیار متنوع برای نمایش در کلاس، معلمان میتوانند به راحتی بازیهای آموزشی را در طول درس به اشتراک بگذارند. علاوه بر این، بازی های آموزشی را می توان به عنوان تکلیف به عنوان راهی برای ادامه یادگیری در خارج از کلاس درس به روش های بسیار جذاب اختصاص داد.
7. بازخورد دانش آموز را در مورد درس های فردی به دست آورید
یکی از جالبترین راهها برای ادغام فناوری در کلاس، استفاده از آن برای تشویق کودکان به بیان نظرات خود در روشی است که به آنها آموزش داده میشود. فناوری تمایل دارد همکاری را آسانتر کند و راهحلهایی برای جمعآوری بازخورد دانشآموزان در مورد دروس خاص ارائه میدهد. می تواند به معلمان کمک کند تا روش های یادگیری مورد علاقه دانش آموزان خود را بهتر درک کنند. به علاوه، میتواند به معلمان این فرصت را بدهد که از دانشآموزان بپرسند که در چه زمینههایی از مطالعه احساس اطمینان میکنند و به زمان یادگیری بیشتری نیاز دارند.
نحوه جمع آوری بازخورد دانش آموزان به انواع فناوری در کلاس بستگی دارد. نمایشگرهای تعاملی می توانند به معلمان این امکان را بدهند که از دانش آموزان بخواهند نظرات خود را مستقیماً در پایان درس روی تخته بنویسند. از طرف دیگر، آنها میتوانند از اسناد Google، انجمنها، نظرسنجیها یا سایر نرمافزارها، برنامهها یا ابزارهای فناوری تعاملی کلاس درس برای جمعآوری بازخورد پس از کلاس استفاده کنند.
منبع: avocor