10 دلیل اصلی تغییر در فوکوس ویدئو پروژکتور
10 دلیل اصلی تغییر در فوکوس ویدئو پروژکتور

10 دلیل اصلی تغییر در فوکوس ویدئو پروژکتور

این واقعیت وجود دارد که تمام لوازم الکترونیکی دارای یک دوره عمر خاص هستند و به همین دلیل است که این دستگاه ها با افزایش عمر معیوب می شوند. به همین ترتیب، یک پروژکتور با عملکرد روان با خطای عدم ارائه یک تصویر کامل، واضح و شفاف مواجه می شود. چگونه از یکنواختی فوکوس پروژکتور جلوگیری کنیم؟ تمرکز آزاردهنده پروژکتور ناشی از سطح بافته شده، لنز نامناسب، تراز/سطح روشنایی اشتباه، یا منشور معیوب باعث تار شدن تصویر خروجی می شود. می‌توانید با تنظیم لنز/منشور، تنظیم موقعیت آن، صاف کردن صفحه و متعادل کردن سطح روشنایی از تنظیمات، این خطا را برطرف کنید.

فوکوس ناهموار در پروژکتور چیست؟ (برای مبتدی ها)
بخش کم رنگ یا کم نور تصویر روی صفحه که هنگام روشن کردن پروژکتور ظاهر می شود، فوکوس ناهموار و مزاحم لنز مورد استفاده در پروژکتور را نشان می دهد.

این مشکل بیشتر در ناحیه مرکزی صفحه نمایش رخ می دهد، اما گوشه ها نیز گاهی تحت تاثیر قرار می گیرند.

همچنین، هنگامی که متنی در آن ناحیه معیوب نوشته می شود، خروجی تاری و مبهم به دست می آید. بنابراین، هر زمان که پوشش شکننده در امتداد سوژه‌ها روی صفحه نمایش ظاهر شد یا سطح روشنایی نامناسب ظاهر شد، به یاد داشته باشید که مشکل از تنظیم اشتباه فوکوس است.

که منجر به ایجاد یک ناحیه نرم، کم نور  به جای خروجی واضح می شود. اگر می خواهید بدانید که چرا با این مشکل مواجه هستید، دلایل آن را با دقت بخوانید!

10 دلیل اصلی تغییر در فوکوس پروژکتور

1. مشکل در لنز:

لنز بخش اصلی پروژکتور است که هدف آن نمایش یک تصویر عالی بر روی صفحه نمایش است. اما یک مشکل یا نقص جزئی می تواند باعث تار، کج بودن و اعوجاج تصویر شود.

بنابراین، اگر با ناحیه ای کم نور روی تصویر نمایش داده شده روبرو هستید، لنز شما باید برای پروژکتور نامناسب باشد یا لنز باید کثیف باشد.

وقتی لنز نامناسب است، باید لنز جدیدی بخرید که بهترین تنظیم را برای پروژکتور شما داشته باشد و عوامل بزرگنمایی را مدیریت کنید.

علاوه بر این، گاهی اوقات به دلیل گرد و غبار یا لکه های انگشتان روی لنز، خروجی در برخی مناطق خاص تار می شود. این همچنین ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که خراش روی لنز وجود داشته باشد.

به همین دلیل است که یک لنز تمیز و مناسب برای پروژکتور یکی از فاکتورهای ضروری است.

2. صفحه نمایش ناقص:

یک بافت یا یک سطح بافت ناهموار همچنین می تواند فوکوس پروژکتور را مختل کند و خروجی پیکسلی ایجاد کند که تار و کمی در یک بخش خاص فرو رفته است.

این به این دلیل است که سطح صفحه نمایش دارای رگه های کوچکی از ذرات است و اگر این لکه ها ناهموار باشند، نور به درستی منعکس نمی شود. بنابراین، یک صفحه بافته شده شبکه ها را پیکسل می کند و بنابراین یک تصویر تار و کم رنگ ظاهر می شود.

به همین دلیل است که سطح صاف و براق یکی از نیازهای ضروری یک پروژکتور برای یک تصویر واضح و کاملاً متمرکز است. و اگر روی دیوار پرتاب می کنید، همان سناریو اعمال می شود. دیوار آنقدر صاف نیست که بتواند نوری را که صد درصد از پروژکتور می آید منعکس کند و به همین دلیل است که تصویر خیلی واضح نیست.

3. سطح روشنایی نامناسب:

یکی از دلایل اصلی خطا در یکنواختی فوکوس پروژکتور، میزان روشنایی غیرعادی پروژکتور است. پروژکتور شما باید 85% سطح روشنایی داشته باشد. افزایش یا کاهش این شدت می تواند باعث ایجاد یک تصویر تار یا پراکنده در یک سطح خاص شود.

4. گرمای بیش از حد:

هنگامی که فضای بیرون خیلی گرم است و پروژکتور ساعت ها کار می کند، بر لنز و “عملکرد داخلی” تأثیر می گذارد و در نتیجه یک تصویر بدون فوکوس و تار ظاهر می شود.

گاهی اوقات این خطای بسیار داغ می‌تواند «تراشه‌ها» را ذوب کند، که می‌تواند سیستم رنگ‌آمیزی را از بین ببرد، و در نتیجه، برخی از پیکسل‌ها از بین میروند و لکه‌های سیاه روی صفحه ظاهر می‌شوند، اما اثر عمدتاً مبهم ظاهر می‌شود.

5. دمای خیلی سرد:

از آنجایی که دمای داغ بر عملکرد روان پروژکتور تأثیر می گذارد، دمای سرد نیز می تواند ویژگی فوکوس روان را از بین ببرد.

دمای خیلی خنک برای کارکرد کامل پروژکتور خوب نیست زیرا با لنز استفاده شده در آن تضاد ایجاد می کند، به این معنی که لنز پروژکتور کمی همگرا می شود و در نتیجه فوکوس دوباره تغییر می کند.

6. منشور معیوب:

پس از بررسی سطح لنز، صفحه نمایش و روشنایی، اگر هنوز با مشکل عدم فوکوس در ناحیه ای مواجه هستید، ممکن است ریشه در بدی یک منشور باشد. می دانیم که یک منشور برای شکست نورهای مختلف با طول موج های مختلف در مجموع کار می کند.

به همین دلیل است که اگر منشور معیوب باشد یا در مسیر اشتباه قرار گرفته باشد، خروجی حاصل با خلاصی تصویر مشکل دارد.

در برخی از نورها، پرتوها به دلیل منشور تراز نادرست، آنطور که تصور می‌شود پخش نمی‌شوند، و در نتیجه خطوط شکننده روی صفحه ظاهر می‌شوند.

شما همچنین می توانید این را هنگامی که شبکه ها روی صفحه نمایش شما ظاهر می شوند مشاهده کنید. آستر رنگی متفاوت تشکیل می شود و تمرکز را مختل می کند.

7. تراز اشتباه:

تراز نیز یکی از مهم ترین عواملی است که مستقیماً بر وضوح و یکنواختی فوکوس پروژکتور تأثیر می گذارد.

اگر پروژکتور شما کمی از تراز ایده‌آل بالا یا پایین باشد، خروجی را مختل می‌کند و لکه‌های نیمه کم‌رنگ یا کمی تار روی صفحه ظاهر می‌شوند. تراز پروژکتور به طور مستقیم به کیستون و تعداد نقص ها متصل می شود.

به همین دلیل است که باید “زاویه مناسب” را برای نمایش کامل و واضح روی صفحه مدیریت کنید، در غیر این صورت تصویر خروجی شما از یک طرف تار می شود.

8. وضوح غیر طبیعی پروژکتور:

وضوح پروژکتور یکی از عوامل اصلی کنترل فاصله خروجی با مدیریت پیکسل ها است.

می توانید از یک سیم با وضوح با کیفیت بالا استفاده کنید که سیگنال مناسبی را هدایت می کند و بنابراین می توانید از ایجاد تکه های تاری روی صفحه جلوگیری کنید. هنگامی که این سیستم به درستی کار نمی کند، یک پیکسل بندی و یک تصویر با لبه های نرم تشکیل می شود.

9. فاصله پروژکتور:

فاصله پروژکتور از صفحه نمایش مستقیماً بر میزان پرتاب پروژکتور تأثیر می گذارد. بنابراین، اگر پروژکتور را خیلی پشت صفحه نمایش قرار دهید، یک تصویر تار، ضعیف و نرم ایجاد می شود.

این به دلیل غیرعادی بودن سرعت پرتاب نور از پروژکتور است که به دلیل آن نور تا زمانی که به صفحه نمایش داده شود به شدت پراکنده می شود.

و در صورتی که پروژکتور را خیلی نزدیک به صفحه نمایش قرار دهید، همچنان با مشکل فوکوس مواجه خواهید شد زیرا پروژکتور در شرایطی نیست که تصویر مناسب، تراز، بی نقص و واضح را نشان دهد.

10. بزرگنمایی نامتعادل:

یکی از دلایل اصلی ایجاد جلوه تار بر روی تصویر خروجی، عدم تعادل در بزرگنمایی/کوچ کردن فاصله کانونی لنز پروژکتور است.

هنگامی که روی تصویر بیش از اندازه صفحه بزرگنمایی می کنید، واضح است که پیکسل، جابجا شده و کم رنگ می بینید.

و اگر فوکوس را بیش از حد کوچک کنید، به دلیل نسبت کنتراست، تصویر به اندازه کافی واضح خواهد بود که چیزی نمی بینید.

10 روش برای یکنواختی فوکوس روان پروژکتور؟ (راه حل ها)

1. از آنجایی که مدل های بسیاری از پروژکتورها وجود دارد، بنابراین ابزارهای استفاده شده در آنها نیز از نسخه به نسخه و برندی به برند دیگر متفاوت است. به همین دلیل است که لنز کاملی تهیه کنید که مطابق با مدل پروژکتور شما بهترین تنظیم را داشته باشد. و سعی کنید لنزهایی با کیفیت بالا بخرید تا تصویری با کالیبر بالا ارائه دهید.

اگر کثیف است، آن را به درستی تمیز کنید تا هیچ لکه یا گرد و غباری به آن نچسبد و بر عملکرد پروژکتور تأثیری نگذارد. می توانید دستمال های تمیز کننده لنز را با قیمت مناسب خریداری کنید تا لنز شفاف و ضد گرد و غبار باشد.

 

پرده نمایش خود را تا می توانید صاف کنید! از آنجایی که صفحه نمایش قرار است تصویر را پخش کند، اگر به اندازه کافی خوب نباشد و نور را به درستی منعکس کند، یک تصویر ضعیف یا مبهم نشان داده می شود.

حتما از پرده نمایش داده شده به همراه پروژکتور استفاده کنید. در صورتی که در فضای باز پرتاب می کنید، باید دیوار خود را صاف و براق کنید تا تصویر خروجی  واضحی داشته باشید.

در غیر این صورت، نور به طور کامل منعکس نمی شود و یک تصویر ناهموار و مخدوش تشکیل می شود که می تواند کل ارائه شما را خراب کند.

 

بررسی کنید که آیا منشور کاملاً در داخل پروژکتور قرار گرفته است یا خیر. گاهی اوقات منشور به درستی ثابت نمی شود و به همین دلیل است که نور رنگی شکننده و مبهم همراه با سوژه هایی که روی صفحه نمایش داده می شوند ظاهر می شود.

که باعث ایجاد فوکوس مزاحم و در نتیجه یکنواختی فوکوس پروژکتور می شود. می توانید این کار را با بازکردن پروژکتور و بیرون آوردن جعبه لامپ از داخل آن انجام دهید و منشور را بررسی کنید که آیا کاملاً متصل است یا خیر.

کسانی که نمی دانند چگونه ادامه دهند، در صورت داشتن گارانتی می توانند از شرکت کمک بگیرند.

 

نسبت روشنایی و کنتراست را برای یکنواختی فوکوس و وضوح تنظیم کنید. این عوامل به نسخه پروژکتور نیز بستگی دارد، بنابراین سطح روشنایی استاندارد را انتخاب کنید یا آن را از تنظیمات تغییر دهید.

 

پروژکتور خود را به روشی عالی تراز کنید. شما می توانید این کار را با تنظیم پروژکتور تا 90 درجه انجام دهید که مستقیماً به سمت صفحه نمایش در محور افقی قرار دارد.

این زاویه ایده آل برای نمایش یک تصویر و جلوگیری از تاری و لکه های نرم تر در برخی از بخش های صفحه است!

 

اگر از پروژکتور رومیزی/قفسه ای استفاده می کنید، باید فاصله را به درستی حفظ کنید. به عنوان مثال، با استفاده از برخی محاسبات، یک صفحه پروژکتور 100 اینچی به فاصله 119 اینچ یا 3 متر از پروژکتور برای تصاویر واضح نیاز دارد.

 

این مشکل را می توان با تنظیم فوکوس از شماره گیر پروژکتور نیز حل کرد. هنگامی که به نظر می رسد سمت چپ در مقایسه با سمت راست صفحه نمایش در حال فوکوس است، باید شماره گیر را در جهت عقربه های ساعت حرکت دهید و بالعکس.

این به شما کمک می کند تا مشکل را تا حد زیادی حل کنید!

 

وضوح را با بررسی آن از تنظیمات تنظیم کنید زیرا این ویژگی ها در پروژکتوری به پروژکتور دیگر متفاوت است. اما به طور معمول، رزولوشن تقریباً 800×600 پیکسل برای SVGA (آرایه گرافیک کوتاه ویدیویی) برای کارکرد کارآمد پروژکتور است.

 

می توانید با عادی سازی دمای بیرون یا با خاموش کردن پروژکتور برای مدتی از داغ شدن بیش از حد پروژکتور خود جلوگیری کنید.

 

ترفندی برای تشخیص اینکه پروژکتور شما با مشکلات فوکوس مواجه است:

یک “کاغذ چاپگر ساده سفید” بردارید.
سپس پروژکتور را راه اندازی کنید. هنگامی که پروژکتور شما روشن می شود، شبکه ها روی صفحه نمایش داده می شوند.
این صفحه سفید ساده را روی آن شبکه‌ها روی صفحه قرار دهید، و نقص را خواهید دید.
اساساً فقط عیب را بزرگ می کند و اکنون به راحتی می توانید ببینید که آیا تصویر در حال پیکسل شدن یا خطوط رنگی متفاوت است.
و بنابراین، شما به راحتی می توانید تشخیص دهید که آیا مشکل تمرکز وجود دارد یا خیر.

بهبود وضوح و یکنواختی پروژکتور با تمیز کردن لنز:

شما می توانید با تمیز کردن لنز مناسب پروژکتور، نرمال کردن وضوح و سطح روشنایی از تنظیمات، و تراز کامل پروژکتور خود بر روی پایه های صفحه نمایش، وضوح تصویر را ایجاد کنید.

نتیجه:
در نهایت، هر زمان که پروژکتور ظاهر می‌شود، تصویری که برخی از قسمت‌ها یا تکه‌های آن یا نیم‌طرف آن کاملاً تار می‌شود یا فقط در حال پخش کردن نامتناسب است، درک این موضوع که خطا در کانون پروژکتور است. بنابراین، تا زمانی که فوکوس لنز پروژکتور را ثابت نکرده اید، انتظار یک تصویر واضح را نداشته باشید.

همانطور که توضیح دادیم که دلایل اصلی یکنواختی فوکوس پروژکتور، لنز معیوب، منشور معیوب، تراز اشتباه و وضوح و سطح روشنایی غیرعادی است.