حالت تصویر پروژکتور خود را چگونه تنظیم کنیم؟
حالت تصویر پروژکتور خود را چگونه تنظیم کنیم؟

حالت تصویر پروژکتور خود را چگونه تنظیم کنیم؟

فرآیند راه اندازی پروژکتور یک فعالیت مهم برای دریافت بهترین تصویر از یک پروژکتور است. یک پروژکتور ممتاز ممکن است تصاویر خوبی را بدون تنظیمات پروژکتور ارائه نکند. از سوی دیگر، اگر به درستی آن را کالیبره کنید، ممکن است از یک پروژکتور تصویری عالی بگیرید که مقرون به صرفه باشد. از آنجایی که اکثر پروژکتورها خارج از جعبه کالیبره نمی شوند، بنابراین مهم است که هنگام نصب آنها تنظیمات پروژکتور را انجام دهید. کیفیت تصویر را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد و تجربه تماشای شما را افزایش می دهد. برخی از پروژکتورها دارای تنظیمات خودکار نصب هستند، اما برای برخی دیگر، باید خودتان این کار را انجام دهید تا تصویری عالی از یک پروژکتور دریافت کنید.

تنظیم تصویر پروژکتور

راه اندازی پروژکتور فرآیند نسبتاً آسانی است که وقتی به آن عادت کردید زمان زیادی نمی برد. شما می توانید یک پروژکتور را واضح تر نشان دهید. راهنمای زیر به شما کمک می کند تا یک پروژکتور را در عرض چند دقیقه تنظیم کنید. همه چیز از قرار دادن یک پروژکتور به طور کامل تا تنظیم تنظیمات تصویر را پوشش می دهد.

 تعیین موقعیت پروژکتور

اولین مرحله در فرآیند راه اندازی پروژکتور، موقعیت یابی است. این مورد شامل قرار دادن و تراز کردن دستگاه با صفحه نمایش برای گرفتن یک تصویر عالی از یک پروژکتور است. مطمئن شوید که پروژکتور با وسط صفحه نمایش همسطح باشد. این موقعیت تضمین می کند که مرکز تصویر و مرکز صفحه با هم منطبق باشند. یک سطح صاف مانند میز برای قرار دادن پروژکتور مناسب است. سطح جلویی پروژکتور باید موازی با سطح صفحه نمایش باشد در حالی که پایین آن باید عمود باشد. در غیر این صورت، تصویر را مخدوش یا کج می کند و به جای مستطیل، آن را به شکل ذوزنقه در می آورد. ممکن است مجبور شوید از تنظیمات پروژکتور مانند تصحیح کیستون استفاده کنید، که ممکن است کیفیت تصویر را کاهش دهد. اکثر مدل های پروژکتور دارای پایه های قابل تنظیم هستند که تراز کردن را آسان تر می کند. اگر از سه پایه یا پایه استفاده می کنید، پایه های آن را برای تراز کردن تنظیم کنید و بهترین تصویر را از پروژکتور بگیرید. افرادی که از پایه‌های سقفی یا دیواری استفاده می‌کنند باید پایه‌های قابل تنظیم را در نظر بگیرند یا باید پایه را طوری نصب کنند که پروژکتور در سطح صفحه باشد. پروژکتورهای درجه یک دارای تنظیم لنز هستند تا موقعیت یابی را آسان تر کنند. می‌توانید مجموعه لنز را برای تراز کردن تصاویر با صفحه حرکت دهید تا تصویری عالی از یک پروژکتور دریافت کنید.

فاصله پروژکتور از صفحه نمایش نکته مهمی است که باید هنگام قرار دادن پروژکتور در نظر گرفت. این به نسبت پرتاب دستگاه و اندازه مورد نظر تصاویر بستگی دارد. پروژکتورهایی با نسبت پرتاب استاندارد دورترین آنها از صفحه نمایش هستند، در حالی که پروژکتورهایی با نسبت پرتاب کوتاه نزدیکتر به صفحه نمایش قرار می گیرند (هنگام تولید تصاویر با اندازه یکسان). پروژکتورهای پرتاب بسیار کوتاه در فاصله چند اینچی از صفحه نمایش قرار دارند. برای شفاف‌تر کردن پروژکتور، مطمئن شوید که در فاصله مطلوبی از صفحه نمایش قرار دارد.

نکته بعدی هنگام قرار دادن یک پروژکتور این است که مطمئن شوید که تصویر در محدوده صفحه نمایش پروژکتور قرار می گیرد. می‌توانید زوم را تنظیم کنید تا تصویری عالی از پروژکتور دریافت کنید. مدل‌های سطح ورودی دارای زوم دستی هستند در حالی که پروژکتورهای درجه یک دارای زوم الکتریکی هستند. اگر تصویر کوچکتر از صفحه نمایش است بزرگنمایی کنید و اگر بزرگتر است کوچک کنید. اگر نسبت تصویر صفحه نمایش شما و تصویر نمایش داده شده یکسان باشد (معمولاً 16:9)، می توانید تصاویر را دقیقاً در مرزهای صفحه پروژکتور تراز کنید. تصویر عالی را از یک پروژکتور دریافت خواهید کرد.

کنترل نور محیط

هنگامی که پروژکتور خود را به خوبی قرار دادید، زمان آن است که قبل از اینکه به تنظیمات پروژکتور بروید، نور محیط را کنترل کنید. پروژکتورها از منبع نور برای نمایش تصاویر استفاده می کنند. مانند سایر منابع نوری، تحت تأثیر نور محیط (منابع مصنوعی یا خورشید) قرار می گیرد. دید تصاویر کاهش می‌یابد در حالی که رنگ‌های آن در حضور نور محیط پاک به نظر می‌رسند. میزان تأثیر به درجه روشنایی لامپ یا LED پروژکتور بستگی دارد. پروژکتورهایی با درجه روشنایی کم (2000 لومن) برای محیط های تاریک مناسب هستند، در حالی که پروژکتورهایی با درجه روشنایی متوسط (2500 تا 3000 لومن) می توانند در نور محیطی متوسط کار کنند. استفاده از صفحه نمایش ردکننده نور می تواند تأثیر نور محیط را کاهش دهد، اما کنترل نور محیط همیشه بهتر است.

در حالی که کنترل نورهای مصنوعی آسان است، نور طبیعی می تواند کمی سخت تر باشد. چراغ های مصنوعی را می توان خاموش کرد. نورهای طبیعی ممکن است از شما بخواهد که پرده ها یا سایه هایی برای پوشاندن پنجره ها نصب کنید. اگر منبع نور، مانند یک لامپ یا یک پنجره، مستقیماً در مقابل پروژکتور قرار گیرد، ممکن است باعث ایجاد انعکاس های منحرف کننده شود. بهتر است لامپ یا چراغ را خاموش کنید یا پنجره ها را با پرده بپوشانید. حداقل، پنجره هایی را که در کنار صفحه پروژکتور یا در طرف مقابل قرار دارند بپوشانید تا پروژکتور شفاف تر شود.

مدیریت گرما

پروژکتورها گرما تولید می کنند، به خصوص آنهایی که از لامپ استفاده می کنند. آنها دارای یک فن داخلی و دریچه های بزرگ برای دفع گرما هستند. با این حال، اگر تهویه کافی در اطراف پروژکتور وجود نداشته باشد، می توانند بی اثر شوند. ممکن است پروژکتور را بیش از حد گرم کند که ممکن است به طور ناگهانی آن را خاموش کند و در دراز مدت عمر اجزای آن را کوتاه کند. بنابراین، مدیریت گرما بخش مهمی از فرآیند راه اندازی پروژکتور است. مطمئن شوید که پروژکتور در مکانی با تهویه مناسب قرار گرفته است. در حالی که لازم نیست آن را زیر فن قرار دهید، فقط مطمئن شوید که فضای کافی در اطراف آن وجود دارد تا هوا آزادانه جریان یابد. برای مدیریت حرارت بهینه، اشیا نباید دریچه های روی پروژکتور را مسدود کنند. همچنین می توانید روشنایی پروژکتور را کاهش دهید تا گرمای خروجی کاهش یابد. همچنین، پروژکتور را ناگهانی خاموش نکنید. قبل از اینکه فن را از پریز جدا کنید باید چرخش را متوقف کند.

 تنظیمات تصویر

تمام مراحل راه اندازی پروژکتور که تاکنون ذکر شد، با قرارگیری فیزیکی پروژکتور سروکار دارند. در مرحله بعد، ما باید تنظیمات تصویر را در نظر بگیریم، که هر کدام به جنبه خاصی از تصویر می پردازند. انواع مختلفی از تنظیمات وجود دارد که می تواند به ما کمک کند تا یک تصویر عالی از یک پروژکتور داشته باشیم.

در حالی که اکثر پروژکتورها دارای تنظیمات یا حالت های مختلف هستند، بهتر است از تنظیمات سفارشی برای دریافت بهترین تصویر از یک پروژکتور استفاده کنید. به طور کلی، پروژکتورها دارای یک راه اندازی خودکار یا الگوهای آزمایشی برای تنظیم تنظیمات تصویر هستند. می‌توانید آن را اجرا کنید یا از الگوهای آزمایشی برای تنظیمات پروژکتور استفاده کنید تا پروژکتور واضح‌تر شود. در غیر این صورت، یک رسانه با توجه به مورد استفاده خود انتخاب کنید. اگر می‌خواهید با پروژکتور فیلم تماشا کنید، از یک فیلم برای تنظیم پروژکتور استفاده کنید. اگر در درجه اول ورزش را روی صفحه نمایش بزرگ تماشا می کنید، یک مسابقه ورزشی را پخش کنید. چند تصویر آزمایشی موجود است که می توان از آنها برای راه اندازی پروژکتور استفاده کرد. می‌توانید آن‌ها را در یک درایو USB بارگیری کنید یا با استفاده از انعکاس صفحه آن‌ها را به اشتراک بگذارید.

قبل از شروع فرآیند راه اندازی پروژکتور، مطمئن شوید که محیط اتاق با زمانی که از پروژکتور استفاده می کنید یکسان باشد. پنجره ها را باز یا ببندید و در صورت نیاز چراغ ها را روشن یا خاموش کنید.

روشنایی و کنتراست 

روشنایی و کنتراست دو مورد از تنظیمات اولیه پروژکتور هستند. روشنایی سطوح سیاه و روشنایی صحنه را مشخص می کند و کنتراست سطوح سفید را مشخص می کند و به راحتی می توان سایه های مختلف را تشخیص داد. در حالت ایده آل باید آنها را با هم تنظیم کنید زیرا تغییر یکی بر دیگری تأثیر می گذارد.

برای تنظیم روشنایی و کنتراست پروژکتور، فیلم، ویدیو یا صحنه ای را انتخاب کنید که دارای چندین سایه سیاه و سفید باشد. از طرف دیگر، می‌توانید از صحنه‌ای با حداکثر رنگ‌های سیاه برای روشنایی و صحنه‌ای که عمدتاً از اشیاء سفید تشکیل شده است برای تنظیم کنتراست استفاده کنید. مقدار روشنایی را طوری تغییر دهید که رنگ های سیاه تیره شوند اما خاکستری نباشند. در عین حال، سایه های مختلف سیاه در صحنه باید قابل تشخیص باشد. سطوح کنتراست را طوری تنظیم کنید که سفید تا حد امکان خالص به نظر برسد. نباید مایل به خاکستری شود. سطوح کنتراست را خیلی زیاد یا روشنایی را خیلی کم تنظیم نکنید. جزئیات در نواحی سیاه و سفید صحنه، مانند ستارگان در آسمان یا بافت روی کت و شلوار، باید به راحتی قابل تشخیص باشند.

تغییر روشنایی بر کنتراست تأثیر می گذارد و بالعکس. بنابراین، برای دریافت تصویر عالی از یک پروژکتور، باید به طور متناوب بین تنظیمات پروژکتور تغییر دهید.

رنگ 

رنگ تنظیم تصویر بعدی در تنظیمات پروژکتور برای دریافت بهترین تصویر از پروژکتور است. برای تنظیم رنگ، از صحنه ای استفاده کنید که طیف وسیعی از رنگ های طبیعی پوست را دارد. ویدئویی از افراد با ظاهری طبیعی، بدون آرایش یا لمس در نظر بگیرید.  پس زمینه ویدیو رنگ های زنده داشته باشد بهتر تشخیص داده می شود. کاهش سطح رنگ ویدیو را سیاه و سفید می کند در حالی که افزایش آن تا حد زیادی رنگ قرمز به تصاویر می دهد. سطح رنگ را طوری تنظیم کنید که رنگ پوست کاملا طبیعی به نظر برسد. از اشباع بیش از حد رنگ ها یا گرم کردن بیش از حد آنها برای شفافیت بیشتر پروژکتور خودداری کنید.

Tint یا  Hue

تنظیمات تصویری است که در فرآیند تنظیم پروژکتور از رنگ پیروی می کند. می توانید از همان تصویری که برای رنگ استفاده شده است استفاده کنید. افزایش رنگ، تصویر را سبز می کند در حالی که کاهش آن، تصویر را قرمز می کند. برای دریافت بهترین تصویر از پروژکتور، رنگ را تنظیم کنید. رنگ ها باید تا حد امکان طبیعی به نظر برسند. اگر پروژکتور شما به شما اجازه می دهد تا اجزای RGB را به صورت جداگانه تغییر دهید، همان روند را دنبال کنید. هدف شما باید این باشد که یک تصویر عالی از یک پروژکتور با رنگ های طبیعی بگیرید.

وضوح 

آخرین تنظیم تصویر اصلی برای تنظیم پروژکتور وضوح است. مشخص می کند که اشیاء در ویدیو چقدر قابل تشخیص هستند. افزایش وضوح باعث می شود که لبه های اشیاء یا افراد در ویدیو به راحتی قابل تشخیص باشند. کاهش وضوح، تمایز بین لبه‌های اجسام مختلف را ملایم‌تر می‌کند. برای دریافت یک تصویر عالی از پروژکتور، وضوح را به گونه ای تنظیم کنید که لبه ها نرم باشند اما همچنان قابل تشخیص باشند. آنها نه باید ناهموار و نه تار باشند.

فوکوس کنید

فوکوس یکی از تنظیمات مهم پروژکتور برای شفافیت بیشتر پروژکتور است. این عمل تصویر را واضح و قابل مشاهده می کند. بهترین راه برای تنظیم فوکوس استفاده از تصاویر با متن است، مانند تیتراژ ابتدایی یا پایانی یک فیلم. اکثر پروژکتورها دارای کنترل فوکوس دستی هستند، اگرچه برخی از مدل های برتر دارای تنظیم فوکوس خودکار هستند. فوکوس را به صورت دستی تنظیم کنید تا متن تا جایی که می تواند واضح باشد. برای دریافت بهترین تصویر از پروژکتور، تصویر را بیش از حد واضح نکنید. تصاویر ارائه شده را از همان جایی که معمولاً در آنجا نشسته اید، بررسی کنید. اگر پروژکتوری با فوکوس خودکار دارید، دیگر نیازی به تنظیم فوکوس نخواهید داشت و به طور پیش‌فرض یک تصویر عالی از یک پروژکتور دریافت خواهید کرد.

بلندگوها

اگر راه اندازی پروژکتور شما شامل یک سینمای خانگی است، ممکن است مجبور شوید بلندگوها را نیز قرار دهید. محل مناسب برای بلندگوها به نوع سیستم صوتی شما بستگی دارد. برخی از سیستم های صوتی از یک ساندبار و یک جفت بلندگو تشکیل شده اند، در حالی که سیستم های صدای فراگیر دارای پنج یا هفت بلندگو با یک ساب ووفر اضافی هستند. ساندبار، بلندگوی مرکزی یا یک ساب ووفر معمولاً در نزدیکی صفحه پروژکتور قرار می گیرند در حالی که بلندگوهای ماهواره در گوشه های اتاق قرار می گیرند. اکثر بلندگوهای سینمای خانگی یک راهنمای راهنما برای تنظیم بلندگوی پروژکتور ارائه می دهند. برای همین می توانید به دفترچه راهنما مراجعه کنید. اگر پروژکتور شما دارای یک سیستم صدای فراگیر باشد، فرآیند راه اندازی را برای همین کار خواهد داشت.

پس از تکمیل تنظیمات پروژکتور، مطمئن شوید که تنظیمات را در یک نمایه سفارشی یا کاربر ذخیره کرده اید. بسته به محتوا ممکن است بخواهید پروفایل های مختلفی را ذخیره کنید. تنظیمات پروژکتور برای تماشای فیلم ممکن است با تنظیمات برای تماشای ورزش متفاوت باشد. بنابراین، پروفایل های مختلف را ذخیره کنید تا تصویری عالی از یک پروژکتور دریافت کنید.

به خاطر داشته باشید که عملکرد پروژکتورها با گذشت زمان بدتر می شود. لامپ آن ممکن است ضعیف تر شود و روشنایی را کاهش دهد. بنابراین، ممکن است مجبور شوید هر سال یک یا دو بار تنظیمات پروژکتور را انجام دهید تا پروژکتور در طول زمان شفاف‌تر شود.

منبع: projectorsavvy