تفاوت بین HD Ready و Full HD
The difference between HD Ready and Full HD
این روزها هر ویدئو پروژکتور یا دستگاه دیجیتالی که میخرید از پخش ویدئوهای باکیفیت HD پشتیبانی میکند. با این حال، اصطلاحاتی در این میان وجود دارد که درک آنها خالی از لطف نیست. از جمله مهمترین این مباحث نسبتاً تخصصی که باید با آن آشنایی داشته باشید، تفاوت بین HD Ready و Full HD است.
به زبان ساده، ویدئو پروژکتورها و دستگاههای HD Ready میتوانند تصاویر 720p را در قالب 1280×720 پیکسل پخش کنند؛ ویدئو پروژکتورها و دستگاههای Full HD تصاویر 1080p را در قالب 1920×1080 پیکسل پخش میکنند. طبیعتاً هرچه تعداد پیکسلها (رزولوشن) بیشتر باشد، جزئیات دقیقتری را شاهد خواهید بود.
البته ایکاش این مبحث واقعاً همینقدر ساده بود…
HD Ready یا Full HD
خیر، آنچه که در عنوان این پاراگراف میبینید اشتباه تایپی یا ویراستاری نیست؛ بلکه HD Ready عمداً دو بار تکرار شده است. مسئله اینجاست که تعریف HD Ready بسته به محل سکونت شما تا اندازهای متفاوت خواهد بود. این تفاوت بهخصوص در مورد ایالات متحده و اروپا بارزتر است.
در ایالات متحده، HD Ready برای تلویزیون به این معنی است که تلویزیون شما توانایی پخش تصاویر 720p را دارد و به یک تیونر دیجیتال داخلی مجهز شده است. با این حال، همان لوگو یا نماد HD Ready بر روی بسیاری از ویدئو پروژکتورها، مانیتورها و سایر دستگاههای دیگری که فاقد تیونر هستند نیز درج میشود؛ لذا تلویزیون یک استثنا بهحساب میآید.
در اروپا، وجود یا عدم وجود تیونر تأثیری بر دریافت نماد HD Ready ندارد؛ بلکه برای دریافت این نماد، خروجی تصویر باید 720p باشد. در برخی از دستگاههای قدیمی نیز علامت HD Ready 1080p درج شده که عملاً همان نماد Full HD محسوب میشود.
اما به طور کلی و در سطح عموم کشورهای جهان، نماد طلایی Full HD 1080p به عنوان یک استاندارد، دلالت بر قابلیت پخش تصاویر 1080p دارد و ربطی به وجود تیونر دیجیتال پیدا نمیکند؛ اما در ایالات متحده، بیشتر تلویزیونهای Full HD به تیونر دیجیتال تجهیز میشوند.
720 یا 1080
فارغ از سبک و سیاق نمادها، لازم است که از تفاوت واقعی در کیفیت این دو نیز آگاهی پیدا کنید. هر ویدئو پروژکتور، ویدئوها را به عنوان مجموعهای از خطوط افقی و عمودی پخش میکند. حالا سؤال این است که ویدئو پروژکتور شما در هر لحظه میتواند چند خط افقی را پخش کند؟ پاسخ این سؤال، این اعداد جادویی هستند: 720 یا 1080.
هر چه تعداد این خطوط بیشتر باشد، تعداد پیکسلها بیشتر است و در نتیجه، تصویر باکیفیتتری را شاهد خواهید بود. به همین دلیل، کیفیت تصاویر 4K و اولترا HD به مراتب بهتر است.
چرا روی ویدئو پروژکتور HD Ready 720p من برچسب 1080i (interlaced در مقابل progressive) نصب شده است؟
هنگامی که به مشخصات ویدئو پروژکتورهای HD Ready 720p نگاه میکنید، قضیه پیچیدهتر میشود. مثلاً شاید در بخشی از قسمت مشخصات یا روی جعبه، علامت یا متنی با عنوان 1080i درج شده باشد. باید دقت داشته باشید که 1080i به معنی Full HD نیست؛ بلکه این یکی از آن اصطلاحات ترفندآمیز بازاریابی است که فروشندهها برای ترغیب مشتری به خرید به آن متوسل میشوند.
p و i به ترتیب، علامت progressive و interlaced هستند. ویدئو پروژکتورها هر فریم از ویدئو را از طریق اسکن progressive و interlaced نمایش میدهند. همانطور که احتمالاً میدانید، بیشتر ویدئوها در هر ثانیه 25 فریم پخش میکنند.
در اسکن progressive یا 1080p، ویدئو پروژکتور همه خطوط 1080 را به طور همزمان پخش میکند. اما در اسکن interlaced یا 1080i، نیمی از خطوط یک فریم و سپس نیمی از خطوط فریم بعدی پخش میشود. هدف در اینجا این است که چشم فریب بخورد و باور کند که یک تصویر پخش میشود، اما چشم انسان آنقدر تواناست که بالاخره کمبود کیفیت را تشخیص میدهد.
نتیجه اینکه به 1080i یا هر عبارتی که بعد از آن حرف i وجود دارد توجه نکنید؛ ویدئوی interlaced کیفیت مطلوبی ندارد و لذا ارزش سرمایهگذاری و هزینه کردن را هم نخواهد داشت.
این نمادها را در کجا میبینیم؟
نمادهای HD Ready یا Full HD معمولاً بر روی ویدئو پروژکتورها و مانیتورها، و همیشه بر روی تلویزیونها نصب میشوند. البته نکتهای که در اینجا اهمیت خاصی دارد، دستگاهی است که به ویدئو پروژکتور خود متصل میکنید.
قاعده کلی این است که در هنگامی که دو دستگاه را به هم متصل میکنید، ویدئو در رزولوشن دستگاهی پخش خواهد شد که کیفیت پایینتری دارد. به عبارت دیگر، اگر ویدئو پروژکتور شما Full HD 1080p باشد و یک دستگاه پخش HD Ready 720p را به آن متصل کنید، تصویری که بر روی پرده نمایش مشاهده خواهید کرد، 720p خواهد بود. البته برخی از مدلها تلاش میکنند تا با کمک فناوریهای خاصی تصویر بهتری را تولید کنند، اما معمولاً تغییر چشمگیری در کیفیت تصویر ایجاد نمیشود.
به همین ترتیب، ویدئو پروژکتور 720p که به یک دستگاه 1080p متصل میشود، نمیتواند کیفیتی بهتر از 720p را پخش کند. در واقع، بهترین کیفیت در هنگامی مشاهده میشود که رزولوشن هر دو دستگاه یکی باشد.
فراگیر شدن HD Ready در دستگاههای مختلف
امروزه دیگر نیازی به حساسیت یا وسواس برای پیدا کردن دستگاهی که برچسب HD Ready داشته باشد نیست؛ چرا که رزولوشن 720p به یک استاندارد حداقلی برای دستگاههای مختلف تبدیل شده است. بنابراین تقریباً میتوانید مطمئن باشید که ویدئو پروژکتور، تلویزیون، مانیتور یا هر دستگاه مشابهی که خریداری میکنید، حداقل از پس نمایش ویدئوهای 720p بهخوبی بر خواهد آمد.
برچسب Full HD نشانه پشتیبانی از ویدئوهای 1080p است که البته این روزها بسیاری از ویدئو پروژکتورها چنین قابلیتی را دارند.
HD Ready، Full HD، 4K و Ultra HD
با پیشرفت فناوری در سالهای اخیر، باید به دو نماد دیگر نیز توجه کنید: نماد Ultra HD و نماد 4K.
- 4K یکی از زیرمجموعهای Ultra HD و نمایانگر ویدئوی 2160p در رزولوشن 4096×2160 است.
- Ultra HD یا Full Ultra HD میتواند دامنه متنوعی از ویدئوها را تا 4320p با رزولوشن 7620×4320 پوشش بدهد.
در حال حاضر، Full Ultra HD زیاد متداول نیست و فراگیر نشده، اما احتمالاً خیلی زود همین سردرگمی که در حال حاضر بین HD Ready و Full HD وجود دارد را برای Ultra HD و Full Ultra HD تجربه خواهیم کرد.
طبیعتاً در اینجا نیز هر دو دستگاه (هم ویدئو پروژکتور و هم دستگاه منبع) باید قابلیت پشتیبانی از پخش چنین رزولوشنهایی را داشته باشند.
رزولوشن در برابر کیفیت
متأسفانه ترفندهای بازاریابی و فروش، رزولوشن تصویر را به متر و معیار رایجی برای اندازهگیری کیفیت تصویر تبدیل کرده است؛ اما این ابداً صحیح نیست. چندین عامل در کیفیت نمایش تصویر تأثیر دارند و لذا نباید برای تصمیمگیری فقط به رزولوشن توجه کنید. به عنوان مثال، فناوریهای خاص ویدئو پروژکتور، نوع لامپ یا منبع نور، قدرت آن و موارد مشابه از جمله فاکتورهای مؤثر در کیفیت تصویر هستند که باید آنها را مد نظر قرار بدهید.
در نهایت، چنانچه باز هم در این زمینه تردید داشتید، با تماس با پشتیبانان آی پروژکتور میتوانید بهترین و متناسبترین گزینه را انتخاب کنید.
عالی قشنگ بود
سلام
پیشاپیش از اینکه یک دقیقه وقتتون رو در اختیار ما میزارید تا با شیوه جدید انتقال پیام آشناتون کنیم سپاسگزاریم.
” کُشِن ، یه انیمیشن 60 ثانیه ای که محصول شما رو با استفاده از موشن گرافی و گویندگی توصیف میکنه . از معرفی برند کسب و کار شما گرفته تا معرفی تک به تک محصولات ، راهنمای استفاده از محصول و فرهنگ استفاده از اون. فرقی نمیکنه چه کسب و کاری داری ، کُشِن هر پیامی که دوست داشته باشی به مخاطبینت منتقل کنی رو با ادبیات ساده و عامیانه انجام میده.
*کُشِن اعتماد مشتری رو افزایش میده*
قیمت هر کُشِن بین 250 الی 400 هزار تومان به ازای هر دقیقه هستش که البته در جشنواره عید تا عید با خرید پکیج میتونی بین 30 الی 50 درصد تخفیف بگیری (فقط تا 31 مرداد)
” ویدیو مارکتینگ بر طبق آمار بررسی شده یکی از بهترین و تاثیرگذارترین روش های بازاریابی آنلاینه. حالا شما به عنوان مدیر یک کسب و کار باید برای پیاده سازی استراتژی ویدیو مارکتینگ خودتون برنامه ریزی کنید و از همه مهمتر اونو به درستی اجرا کنید تا از قافله عقب نمونید”.
برای دیدن نمونه کارهامون به لینک زیر در اینستاگرام مراجعه کن :
https://www.instagram.com/instamotion.ir
و یا از روشهای زیر با ما در ارتباط باش.
http://www.cotion.ir/
09100909938 (تلگرام و واتساپ)
02188930698
کیفیت دستگاه های استوک رو هم میشه از روی مشخصات فهمید یا نه؟
صرف مشخصات نه نمیشه بیشتر توصیه میشه یک فیلم از دستگاه ببینین