همه چیز درباره نسبت بزرگنمایی و پرتاب یک پروژکتور

همه چیز درباره نسبت بزرگنمایی و پرتاب یک پروژکتور

بر اساس اصطلاحات فیلم، “throw” فاصله بین صفحه نمایش و پروژکتور است، خواه ویدئو پروژکتور سینمای خانگی یا پروژکتور فیلم باشد. این فاصله تصویری است که به صفحه نمایش “پرتاب” می شود. پروژکتور بر اندازه تصویر تأثیر می گذارد، به طوری که هر چه پروژکتور دورتر باشد، اگر یک نوع پروژکتور پرتاب بلند باشد، در نهایت پروژکتور بزرگتر می شود.

در رابطه با Zoom & Throw Ratio، نشان می دهد که تصویر شما چقدر می تواند فاصله یا نزدیکی داشته باشد. بزرگ‌نمایی به کالیبره کردن اندازه پروژکتور کمک می‌کند و نسبت پرتاب به شما کمک می‌کند بدانید که پروژکتور را تا چه اندازه باید نسبت به صفحه نمایش قرار دهید. یک لنز کوتاه پرتاب یا یک پروژکتور پرتاب کوتاه می تواند فاصله پرتاب یک پروژکتور سینمای خانگی را در صورتی که سینمای خانگی یا خانه شما خیلی کوچک باشد، تصحیح کند. اگرچه اکثر پروژکتورها لنز پرتاب طولانی دارند

مسافت

سرعت نور سریعترین چیز در جهان شناخته شده است. با این حال، نور همیشه آنقدر که شما می خواهید سفر نمی کند. ستارگانی که چندین برابر بزرگتر از خورشید هستند، می توانند به مسافت های شگفت انگیز سفر کنند و در شب خود را به نمایش بگذارند. با این حال، نور روی زمین دسترسی محدود تری دارد، به خصوص اگر نورهایی از وسایل الکترونیکی مانند پروژکتورها یا وسایل باتری دار مانند چراغ قوه باشند. نور بالای خودروها می تواند به دوردست ها برسد اما نه خیلی دور.

حداقل از نظر پروژکتورهای داخل سینمای خانگی یا فضای باز، این نیز یک معامله است. لنز پروژکتور به گونه ای کالیبره شده است تا پروژکتور را در فاصله معینی به بیرون هل دهد. اگر بیش از حد نزدیک شوید، برآمدگی کوچک می شود. اگر بیش از حد جلو بروید، برآمدگی به حدی می شود که بیش از حد بزرگ است که نمی تواند روی صفحه نمایش داده شود. علاوه بر این، نزدیک یا خیلی دور بودن می‌تواند منجر به مشکلاتی در تصویر شود مانند:

از بین رفتن
تار
محو شده
تحریف شده
بدون تمرکز
کشیده شده است

هنگامی که از یک پروژکتور برای پخش فیلم در یک سینمای فضای باز یا تئاتر استفاده می‌شود، می‌خواهید در اسرع وقت به درستی قرار گیرد. در مورد سینمای خانگی هم همین‌طور است، شاید حتی بیشتر از این هم به این دلیل که شما با فضای کمتر و محدودیت‌های فیزیکی سخت‌تر در مقایسه با یک مکان تجاری کار می‌کنید.

نسبت پرتاب 

نسبت پرتاب یک اندازه گیری مرتبط با پرتاب است که به نسبت فاصله لنز به صفحه نمایش نسبت به عرض صفحه اشاره دارد. اگر پروژکتور شما نسبت پرتاب بزرگی دارد، به این معنی است که سیستم نوری متمرکز تری دارید. شما آن را در یک دستگاه نمایشگر مانند پروژکتور خود می خواهید. این را نباید با فاصله پرتاب، که به سادگی فاصله از صفحه نمایش تا لنز پروژکتور است، اشتباه گرفت.

چرا باید نسبت پرتاب را بدانید؟

شما باید ارزش فاصله پرتاب پروژکتور خود را بدانید تا بفهمید دستگاه تا چه اندازه در سینمای خانگی، اتاق نشیمن، اتاق خواب یا اتاق کنفرانس تجاری شما قرار می گیرد. شما باید نسبت پرتاب را بدانید زیرا به شما کمک می کند کیفیت تصویر خود را نسبت به پرتاب تعیین کنید. نسبت پرتاب (TR) با عرض (W) نسبت به فاصله (D) محاسبه می شود.

کتابچه راهنما را بخوانید:

اما شما قطعا باید دفترچه راهنما را بخوانید. ممکن است به شما یک کتابچه دستورالعمل دقیق مانند این مقاله بدهد یا حداقل آنچه را که باید در مورد نسبت پرتاب بدانید به شما نشان دهد. سازنده پروژکتور شما از طریق لیست مشخصات یا حتی دفترچه راهنما به شما اطلاع می دهد که نسبت پرتاب دستگاه چقدر است. معمولاً عددی را می‌بینید که به دنبال آن یک دونقطه و یک عدد دیگر، مانند 2:1 یا 1.5:1. این به شکل نسبت D/W است.

توضیح نسبت پرتاب

اگر پروژکتور شما دارای نسبت پرتاب 2.0 است که معمولاً به معنای 2/1 یا 2:1 در نسبت پرتاب است. عدد 2 نشان دهنده فاصله لنز پروژکتور شما از صفحه نمایش بر حسب فوت است که به عنوان فاصله پرتاب نیز شناخته می شود. در همین حال، عدد بعد از دو نقطه، عرض بر حسب فوت است، مانند 1 فوت عرض صفحه. برای هر 2 فوت “فاصله پرتاب” 1 فوت اندازه صفحه نمایش است. اگر پروژکتور شما 12 فوت دورتر باشد، در نهایت با عرض صفحه نمایش 6 فوت خواهید داشت.

محاسبه نسبت پرتاب آسان است

مقدار فاصله پرتاب و عرض تصویر را دریافت کنید. آنها را به صورت D/W یا فاصله/عرض یا نسبت پرتاب تقسیم بر عرض کنار هم قرار دهید. به عنوان مثال، رایج ترین نسبت پرتاب یک پروژکتور 2.0 است. این بدان معناست که برای هر عرض تصویر، پروژکتور دو فوت فاصله دارد. به عبارت دیگر، D/W یا 2/1 = 2 یا 2.0 است. بنابراین، اگر یک تصویر 5 فوتی با نسبت پرتاب 2.0 دارید، فاصله پرتاب باید حدود 10 فوت باشد.

محاسبه عرض و فاصله نیز آسان است

به نوبه خود، اگر TR=3.0  و عرض 8 فوت دارید، به فاصله 24 فوت نیاز دارید. این یک ریاضی ساده است که در آن W * TR = D یا نسبت پرتاب عرض برابر مسافت است. اگر صفحه نمایشی به اندازه 10 فوت دارید و پروژکتوری با نسبت پرتاب 2.0 دارید، برای به دست آوردن اندازه مناسب نمایش، باید فاصله پرتابی 20 فوت داشته باشید. این 10*2.0 = 20 فوت یا عرض* نسبت پرتاب = فاصله پرتاب یا     W*TR = D است.

فرمول واقعی

نسبت پرتاب TR است. عرض W است. فاصله پرتاب D است. فرمول نسبت پرتاب D/W = TR است. عرض D/TR = W است. فاصله    W x TR = D است. اکنون می توانید بفهمید که صفحه نمایش پروژکتور شما نسبت به نسبت پرتاب پروژکتور شما چقدر بزرگ است و تا چه اندازه می توانید آن را قرار دهید. یا بر اساس اندازه گیری ها یا اتاق مجاز در سینمای خانگی خود، می توانید پروژکتوری با نسبت پرتاب مناسب انتخاب کنید.

نسبت بزرگنمایی

اگر نسبت پرتاب پروژکتور شما دورتر باشد، هر چه پروژکتور شما دورتر باشد، تصویر بزرگتر می شود، بنابراین به پرده نمایش بزرگتری نیاز دارید. اگر نسبت پرتاب پروژکتور شما نزدیک است، می‌توانید با فاصله‌های کوتاه‌تر برابر با صفحه نمایش به اندازه کافی بزرگ از آن دور شوید. با در نظر گرفتن این موضوع، نسبت بزرگنمایی چطور؟ ارتباط آن با نسبت پرتاب پروژکتور شما چیست؟

زوم چیست؟

دوربین فیلمبرداری، دوربین یا دوربین دوچشمی شما همگی این توانایی را دارند که روی شیئی که می‌خواهید ببینید و/یا عکس بگیرید، بزرگنمایی یا کوچکنمایی کنند. زوم به شما این امکان را می دهد که یک شی را بدون حرکت بزرگتر کنید. این همان معامله با برنامه های ویرایشگر عکس است. با این حال، باید از دو نوع بزرگنمایی آگاه باشید. یک زوم لنز و یک زوم دیجیتال وجود دارد. زوم دیجیتال نامناسب است زیرا بخش کوچکی از تصویر را بزرگ می کند و منجر به پیکسل شدن می شود. زوم لنز حداقل به شما امکان می دهد وضوح را حفظ کنید.

نسبت بزرگنمایی چیست؟

لنز پروژکتور به شما این امکان را می دهد که اندازه تصویر ارائه شده را بدون حرکت دادن پروژکتور کاهش یا افزایش دهید، در صورتی که چاره ای جز قرار دادن پروژکتور خود در پشت اتاق خود ندارید و فضای بیشتری از آن باقی نمی ماند. نسبت بزرگنمایی معمولی 1.2 است. به عبارت دیگر، می توانید اندازه تصویر را 20 درصد کوچکتر یا بزرگتر تغییر دهید. دامنه نسبت بزرگنمایی می تواند تا 0.4 کم و تا 2.1 بالا برود.

مزایای نسبت بزرگنمایی چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا باید از نسبت بزرگنمایی آگاه باشید. برای یک چیز، اگر یک پروژکتور موبایل یا پیکو دارید، داشتن یک لنز زوم مفید است که به شما امکان می دهد دستگاه خود را در اتاق هایی که هیچ کنترلی بر اندازه صفحه نمایش یا قرار دادن پروژکتور ندارید راه اندازی کنید. از سوی دیگر، اگر با یک پروژکتور نصب ثابت سر و کار دارید، لنز زوم شما را در نصب پروژکتور انعطاف‌پذیرتر می‌کند، به طوری که اگر اندازه پروژکتور به صفحه نمایش نشان داده شد، فقط بزرگ‌نمایی و کوچک‌نمایی کنید تا آن را اصلاح کنید. اندازه تصویر نسبت به صفحه نمایش

حفظ یکپارچگی پروجکشن

کسانی که دوربین‌های دیجیتال و زوم دیجیتال دارند، می‌دانند که استفاده از لنز برای بزرگ‌نمایی بسیار بهتر از زوم کردن بر روی پیکسل‌های پروجکشن است. اگر فقط یک تصویر را کمی کوچک یا بزرگ کنید، به خصوص اگر تصویری با وضوح بالا دارید، زوم دیجیتال ممکن است کاملاً خوب باشد. با این حال، اگر زیاده روی کنید، تصویر شما با خطوط ناهموار و اصلاح کیستون به طرز عجیبی پیکسیل می شود. به همین دلیل است که از لنز زوم برای بزرگنمایی تصویر به صورت اپتیکال به جای دیجیتال استفاده می شود. این یکپارچگی کیفیت تصویر شما را حفظ می کند.

نسبت پرتاب در مقابل نسبت بزرگنمایی

نسبت بزرگنمایی به منظور مقابله با محاسبات اشتباه نسبت پرتاب یا مسائل مربوط به اندازه صفحه و فاصله پرتاب وجود دارد. نسبت بزرگنمایی یک پروژکتور معین به شما این امکان را می دهد که اندازه پروژکتور را برای مطابقت با اندازه صفحه بدون حرکت دادن پروژکتور خود تغییر دهید، به خصوص اگر چاره ای جز دنبال کردن مکان در یک فاصله پرتاب معین ندارید. این امر مخصوصاً برای پروژکتورهای موبایل یا جیبی که در کنفرانس‌ها و سخنرانی‌ها و همچنین تأسیسات ثابتی استفاده می‌شوند که در آن‌ها نمی‌توانید پروژکتور خود را نزدیک‌تر یا دورتر از آنچه نصب اجازه می‌دهد حرکت دهید، صادق است.

خرید پروژکتورها بر اساس محدوده زوم متغیر

بهترین پروژکتورها نسبت بزرگنمایی متغیری دارند که می توانند بزرگنمایی یا کوچک نمایی کنند. بسته به میزان پولی که می‌خواهید روی یک لنز زوم سرمایه‌گذاری کنید، باید بتواند کمتر از 0.4 و بالاتر از 2.1 باشد. هرچه قدرت خرید شما بیشتر باشد، شانس بیشتری برای دریافت لنزهای با کیفیت خواهید داشت. از طرف دیگر، می‌توانید لنزهای اختیاری برای پروژکتوری بخرید که به طور جداگانه از آن‌ها پشتیبانی می‌کند تا به شما امکان دهد پول لازم برای تهیه آنها را ذخیره کنید.

مانند یک دوربین حرفه ای یا لنز زوم تفنگ

دقیقاً مانند لنز زوم یک دوربین حرفه ای یا یک تفنگ، پروژکتورهایی که از لنزهای اختیاری استفاده می کنند می توانند به شما این امکان را بدهند که نسبت های زوم متفاوتی را متناسب با نیاز خود داشته باشید. شما باید آماده باشید که برای همه آنها هزینه کنید. با لنز زوم و پروژکتورهای پرتاب بلند، می توانید پروژکتور خود را تا پشت اتاق قرار دهید. در همین حال، پروژکتورهای پرتاب کوتاه توانایی ایجاد برجستگی های بزرگتر در فواصل پرتاب کوتاه تر را دارند.

تفاوت بین پروژکتورهای پرتاب کوتاه و بلند

هنگام خرید یک پروژکتور جدید، دانستن فاصله پرتاب مهم است زیرا دستگاه را فقط می توان تا آنجا جابجا کرد تا تصویری کاملاً کالیبره شده در فاصله درست ایجاد شود. علاوه بر این، لنز تصحیح زوم می تواند هزینه زیادی داشته باشد. اگر می‌خواهید در هزینه‌های لنزهای زوم صرفه‌جویی کنید و در عین حال نگران محاسبه مسافت پرتاب نباشید، باید به جای پروژکتور پرتاب‌های بلند، یک پروژکتور پرتاب کوتاه در نظر بگیرید.

پروژکتور پرتاب بلند

یک پروژکتور پرتاب بلند یک پروژکتور استاندارد با فاصله پرتاب استاندارد 10 فوت یا بیشتر و نسبت پرتاب استاندارد 2:1 است. مانند پروژکتورهای سینمای خانگی شما هستند که در پشت اتاق خود قرار می دهید یا پروژکتور فیلم استاندارد شما که در پشت سالن نیز قرار می گیرد. شما باید نسبت پرتاب را نسبت به فاصله یا اندازه صفحه محاسبه کنید زیرا در غیر این صورت، با یک طرح ریزی بدون تمرکز مواجه خواهید شد.

آنها همچنین پروژکتورهایی هستند که می توانید به طور موثر در یک موقعیت ثابت در اتاق پروژکتور خود نصب کنید و سپس صفحه را نشانه بگیرید. در صورتی که هدف شما اشتباه بوده و دارای نمایاندن کیستون یا خارج از مرکز است، می توانید آن را به ترتیب با تصحیح کیستون و تغییر لنز تصحیح کنید. با این حال، اگر با توجه به فاصله‌ای غیرقابل تغییر، پروژکتور خیلی بزرگ یا خیلی نرم باشد، می‌توانید به لنز زوم پروژکتور خود و نسبت بزرگنمایی آن برای رفع مشکل بدون نگرانی در مورد پیکسل‌شدن تکیه کنید.

پروژکتور پرتاب کوتاه

بدیهی است که یک پروژکتور پرتاب کوتاه فاصله پرتاب کوتاه تری نسبت به پروژکتور پرتاب بلند دارد. یک پروژکتور پرتاب کوتاه فاصله پرتابی کوتاهی دارد که در آن می تواند یک پروژکتور بزرگ ایجاد کند. تصویر می تواند به عنوان مثال، یک صفحه نمایش 5 فوتی در عرض یک فوت یا کمتر از یک فوت مناسب باشد. بنابراین، نسبت پرتاب شما برای یک پروژکتور پرتاب کوتاه 5:1 یا حتی 5:0.5 است، که در آن یک صفحه نمایش 5 فوتی در فاصله یک فوتی یا کمتر از یک فوتی پر شده است. همچنین پروژکتورهای بسیار کوتاهی وجود دارند که می توانند صفحه نمایش 100 فوتی را در فاصله 15 فوتی تولید کنند یا دارای نسبت 10:1.5 هستند.

بسیاری از پروژکتورهای پرتاب کوتاه از انواع پروژکتورهای پیکو یا جیبی هستند زیرا به راحتی می توان پروژکتور اندازه گوشی هوشمند را روی یک میز برای تنظیم اندازه صفحه حرکت داد. همچنین، با حروف اول در انتهای شماره سریال آن، می توانید تشخیص دهید که یک پروژکتور یک پروژکتور پرتابی بلند است یا کوتاه. آنهایی که با LT ختم می شوند به پروژکتورهای پرتاب بلند و آنهایی که با ST ختم می شوند به عنوان یک قانون کلی به پروژکتورهای پرتاب کوتاه اشاره دارند. گاهی اوقات، تولیدکنندگان از این قانون نانوشته پیروی نمی کنند.

مزایا و معایب هر یک از پروژکتورها

یک پروژکتور پرتاب کوتاه در یک کلاس درس ایده آل است زیرا به معلم تحرک و انعطاف بیشتری می دهد. اگر قصد ندارید پروژکتور خود را روی سقف نصب کنید، می‌توانید به اندازه کافی با یک دستگاه پرتاب کوتاه که به شما امکان می‌دهد پروژکتور را بدون ایجاد مکانی برای نشستن یا جابجایی محل نشستن دانش‌آموزان خود، به خوبی تطبیق دهید.

وقتی صحبت از پروژکتورهای تجاری می شود که مایل به ارائه اسلایدشوهای بداهه و ارائه در کنفرانس یا اتاق جلسه هستند، همینطور است. داشتن یک پروژکتور پرتاب کوتاه به جای یک پروژکتور پرتاب بلند به آنها امکان سازگاری بیشتر در کوتاه مدت با حداقل آمادگی را می دهد. پروژکتور پرتاب کوتاه، معادل گوشی هوشمند یا تبلت پروژکتور استاندارد است.

از قضا، مدرن‌ترین پرتاب‌ها با اتصالات تبلت یا گوشی هوشمند نیز به خوبی کار می‌کنند. با این حال، تمام این راحتی ها با قیمتی همراه است. یک پروژکتور پرتابی بلند در مقایسه با پرتاب کوتاه ارزان‌تر است اگر بخواهید با مشکلات متعدد آن کنار بیایید. با این حال، هنگامی که در یک محیط سینمای خانگی استفاده می شود، بیشتر آن مسائل مربوط به سازگاری دیگر مرتبط نیستند. شما به هر حال یک پروژکتور نصب شده یا ثابت در مرکز سرگرمی خانگی خود می خواهید!

به طور خلاصه

نسبت پرتاب یک فرمول ساده است که به شما امکان می دهد عرض تصویر یا فاصله پرتاب را در یک لحظه محاسبه کنید. بسته به چیزی که تماشا می کنید، گاهی اوقات با همان اندازه صفحه کار نمی کنید، اما یک فرمول نسبت پرتاب قابل اجرا وجود دارد که می توانید برای تغییر مداوم از فاصله به فاصله یا اندازه صفحه به اندازه صفحه استفاده کنید. دفترچه راهنمای شما باید نسبت پرتاب را به شما نشان دهد و با آن، هر بار می توانید اندازه صفحه مورد نیاز خود را برای یک فاصله پرتاب معین مشخص کنید.

در مورد نسبت بزرگنمایی، این نسخه نسبت پرتاب اصلاح کیستون است. می‌توانید صفحه‌ای که برای صفحه‌ای که خریده‌اید خیلی بزرگ یا خیلی کوچک به نظر می‌رسد یا فاصله پرتابی را که به دلیل اندازه اتاق یا قرارگیری پروژکتور نمی‌توانید تنظیم کنید، با دست زدن به زوم بر اساس نسبت بزرگ‌نمایی تصحیح کنید. اگر نسبت بزرگنمایی 0.4 به 2.1 دارید، به این معنی است که می توانید با استفاده از یک لنز زوم، تصویر را با این درصدها کاهش دهید یا بزرگتر کنید تا یکپارچگی وضوح را حفظ کنید.

منبع: projectorninja